Programe ecologice de conștientizare
Campanii ecologice care au avut ca drept scop informarea şi educarea tinerilor cu privire la protecţia mediului înconjurător şi de cooptare a tinerilor de a realiza, în ateliere de creaţie, materiale informative şi educative cu privire la impactul negativ al poluării mediului în viaţa noastră.
perioada: 10–30 mai 2010;
Deşeurile vor fi predate la « SALUBRIS » pe baza unei adeverinţe în care se specifică şcoala şi cantitatea de hârtie predata.
Scopul proiectului: informarea şi educarea tinerilor cu privire la protecţia mediului înconjurător şi de cooptarea tinerilor de a realiza, în ateliere de creaţie, materiale informative şi educative cu privire la impactul negativ al poluării mediului în viaţa noastră.
Ziua Garzii de Mediu a fost marcata, la Slatina, prin demararea unei campanii de plantare de pomi in muncipiu, numita “Milioane de copaci. Milioane de oameni”. Actiunile, organizate de Garda de Mediu Olt, in colaborare cu Asociatia Prietenii Omului – Umanism Cultura, Directia Silvica Slatina, Agentia de Protectie a Mediului (APM) Olt si Primaria Slatina, s-au finalizat cu plantarea a 130 de copaci pe strada Banului din municipiu.
Zeci de elevi din Slatina, ajutaţi de angajaţii Primăriei Slatina, au plantat ieri 100 de copaci pe versantul de la ieşirea din oraş, în cartierul Steaua, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Mediului. Acţiunea, desfăşurată sub egida „Milioane de oameni, milioane de copaci“, a fost organizată de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, cu sprijinul organizaţiei „Prietenii Omului, Umanism, Cultură“, elevilor de la Grupul Şcolar de Construcţii Montaj, Direcţiei Silvice şi Primăriei Slatina.
10 septembrie, în apropierea barajului Arcești – Slatina, peste 100 de voluntari – elevi din școlile de pe cursul râului, reprezentanți ai autorităților publice, membri ai organizațiilor neguvernamentale locale, voluntari ai companiei Romtelecom și ai Asociației Salvați Dunarea și Delta au curățat o porțiune de 5 kilometri de pe malul drapt al râului Olt.
Asociaţia „Prietenii Omului – Umanism, Cultură“, în parteneriat cu echipa de cadre didactice de la Colegiul Tehnic Metalurgic, a organizat în cadrul proiectului „Educaţie pentru mediu“ concursul de creativitate „Aşa da, aşa nu“.