top of page

În natură, nu la tastatură

Intitulat sugestiv  „În natura, Nu la tastatură”, proiectul  îÅŸi propune conÅŸtientizarea riscurilor mediului informatic în rândul  tinerilor, prin tragerea unui semnal de alarmă cu privire la direcÅ£ia în care se îndreaptă societatea. Obiectivul general al proiectului este diminuarea gradului de dependenţă de internet pentru un număr de 12 tineri din România ÅŸi Grecia, pe parcursul a ÅŸapte luni de zile.

„Prin acest proiect, într-un mediu multicultural, se oferă  tinerilor, pe lîngă interacÅ£iunea ÅŸi cunoaÅŸterea reciprocă ÅŸi ÅŸansa ascultării sfaturilor unor specialiÅŸti prin metode  non-formale, unde vor fi invitaÅ£i să-ÅŸi prezinte experienÅ£ele psihologi, poliÅ£iÅŸti, angajaÅ£i din domeniul fraudei informatice, persoane cu probleme medicale din cauza calculatorului utilizat în exces.  Această oportunitate nu există pentru aceÅŸti tineri, singura lor sursă de informare ÅŸi de rupere de mediul informatic depinzând tot de mediul social din care fac parte, aproape inexistent -tinerii implicaÅ£i în acest proiect vor învăţa că au dreptul de a fi liberi în exprimare, indiferent care este tema de discuÅ£ie. Principalele activităţi ale proiectului sunt de informare a tinerilor ÅŸi alternative de petrecere a timpului liber fără  computer“, a precizat Cornelia Pitei, preÅŸedintele AsociaÅ£iei  “Prietenii Omului- Umanism, Cultură”.

 

Utilizator responsabil.ppt

Da cultura.ppt

Revista proiect.docx

În cadrul deschiderii oficiale va fi prezentat proiectul ÅŸi scopul acestuia ÅŸi, de asemenea, va avea loc o dezbatere despre capcanele internetului cu elevi de la ÅŸase colegii din Slatina: Colegiul NaÅ£ional “Radu Greceanu”, Colegiul Economic “P.S.Aurelian”, Colegiul NaÅ£ional ”Ion Minulescu”,  Colegiul NaÅ£ional VocaÅ£ional  ”Nicolae Titulescu”, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Totodată, fiecărui tânar i se va oferi cartea “Terapia dependenÅ£elor ” de Michael Craig Clemmens, care oferă soluÅ£ii pentru a remedia acest fenomen. Alături de un psiholog  specialist, elevii vor învăţa prin non-formal cum pot să remedieze această dependenţă. 

Dintre toate păcatele omului, cel mai detestabil rămâne nepăsarea È™i indiferenÈ›a omului față de suferinÈ›ele È™i durerile celor din jurul lui. 
​
Dăruind în educaÈ›ie ajutăm viitorul
bottom of page