top of page

Centrul de Voluntariat “Prietenii Omului” din cadrul Asociatiei “Prietenii Omului – Umanism, Cultura” din municipiul Slatina, desfasoara intre 11 – 17 mai 2009, activitati in cadrul celei de-a VIII-a editiei a Saptamanii Nationale a Voluntariatului.


Prin evaluarea proiectului “Carte, cinste cui te-a scris si celui ce te daruieste”, voluntarii asociatiei au strans peste 15.000 de volume de carti, pe care le-au donat primariilor Gradinile, Calui, Baldovinesti, Ghimpeteni, Soparlita, Dobrun (n.red. – Rosieni), Gura Padinii si Balteni. Totodata, are loc extinderea campaniei “Vino si tu si doneaza o carte”, demarata, initial, la nivelul liceelor si scolilor generale din Slatina si pentru toti locuitorii municipiului Slatina. “

 

Aceasta campanie are drept scop acumularea unui fond de carte pentru infiintarea de biblioteci comunale si satesti si se va intinde pe toata durata anului 2009″, ne-a declarat Cornelia Pitei, directoarea Asociatiei “Prietenii Omului – Umanism, Cultura” Slatina. Astfel, ieri, la ora 11.00, la Colegiul National Vocational “Nicolae Titulescu” Slatina a avut loc o activitate de voluntariat.

 

Voluntarii asociatiei au reusit sa stranga 500 de volume de carte, cu continut enciclopedic, fond de carte ce urmeaza a fi donat Colegiului “Buna Vestire” Gradinari. Maine, la ora 12.00, la Biblioteca Judeteana “Ion Minulescu” Slatina, are loc o alta activitate de predare a 500 de carti. Acestea au fost colectate de voluntari de la Colegiul Economic “Petre S. Aurelian”, Colegiul National “Radu Greceanu”, Colegiul National “Ion Mincu” si Scoala Nr.7 Slatina, acestea urmad a fi donate Consiliului Local Gura Padinii.

Dintre toate păcatele omului, cel mai detestabil rămâne nepăsarea È™i indiferenÈ›a omului față de suferinÈ›ele È™i durerile celor din jurul lui. 
​
Dăruind în educaÈ›ie ajutăm viitorul
bottom of page